Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

donderdag 13 februari 2014

Persbericht

Romanschrijvers richten Valentijngenootschap op


CPNB directeur draagt romanschrijvers een warm hart toe

Een groep romanschrijvers onder voorzitterschap van Gerda van Wageningen richt op Valentijnsdag 14 februari 2014  officieel het ‘Valentijngenootschap’ op. Van Wageningen schreef meer dan honderd familie- en historische streekromans en geldt als een van de grande dames op haar gebied.

Het genootschap wil de auteurs verenigen en jonge auteurs van de romantische populaire fictie begeleiden. Het genootschap biedt ook onderdak aan auteurs van andere fictiegenres als de historische roman en de chicklit.

“Het romantische boekengenre is toegankelijk voor grote groepen lezers en heeft daardoor een belangrijke functie bij het bevorderen van het lezen, juist in deze tijd van ontlezing. Lezen is immers een heerlijke ontspanning, nu we het al zo druk hebben met andere bezigheden,” aldus voorzitter Gerda van Wageningen.

CPNB directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer is verheugd over de oprichting van het genootschap. Hij organiseerde een eerste samenzijn in kasteel Groeneveld in Baarn met enkele auteurs en uitgevers.

“Vanuit mijn tijd als bibliotheekdirecteur weet ik hoe populair de streek-  en familieroman onder de gebruikers is. Deze auteurs bereiken een belangrijk en bijzonder deel van de lezers. Dit genre is een leesbevorderaar bij uitstek en verdient alleen daarom al een genootschap, een platform waar schrijvers en lezers elkaar kunnen vinden. De CPNB juicht de oprichting van het genootschap dan ook toe.”

Het Valentijngenootschap gaat zich beijveren voor het instellen van een Valentijnprijs voor de romantische populaire fictie, het organiseren van bijeenkomsten met auteurs en de media en een groot evenement gericht op de lezers.

In het bestuur van het genootschap zitten naast Van Wageningen de auteurs Greetje van den Berg (familieromans), José Vriens (liefdesromans & familieromans) en Jan W. Klijn (streek- en historische romans). Het lidmaatschap staat open voor auteurs die minimaal twee romans in het genre hebben geschreven, en op uitnodiging van het bestuur.

 
Wilt u naar aanleiding van dit persbericht praten met een van de bestuursleden, neem dan even contact met ons op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: