Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

dinsdag 27 mei 2014

Interview met Ina van der Beek

Wilde u altijd al schrijver worden?

Als kind was ik altijd al bezig met het schrijven van gedichtjes en verhalen.


Hoe bent u ontdekt als schrijver?

Vijftien jaar geleden stuurde ik wat gedichten naar een uitgever en hij zag er wel wat in. Na drie gedichtenbundels  kwam ik via Schrijvenderwijs (vereniging van christelijke auteurs) in contact met Leni van der Ster, die me vroeg waarom ik geen roman of kinderboek ging schrijven. Ik probeerde het, en ... het lukte blijkbaar! Behalve 17 romans zijn er 4 gedichtenbundels verschenen, een bijbels dagboekje en in september a.s. wordt mijn  derde kinderboekje uitgegeven.

Hoe ziet uw werkdag eruit?

Ik schrijf zelden langer dan 4 uur per dag, maar dat probeer ik wel minimaal 4 dagen per week te doen.

Ziet u schrijven als uw beroep

Als een part-time baan dus.

Zijn er punten die u minder leuk vindt in dit werk?

Nee, eigenlijk niet, ik vind schrijven heerlijk!

Heeft u vaste schrijfrituelen?

Gewoon achter de computer, papier en pen erbij om de namen en bijzonderheden van mijn personen te noteren, koffie er bij en gaan!

Wat wilde u vroeger worden

Onderwijzeres of schrijfster

Wie zijn uw favoriete schrijvers?

Dat wisselt nog al, ik houd van Irma Joubert, Lynn Austin maar ook van Arthur Japin en Sándor Marái. En ik ben al vijftig jaar een groot fan van Cissy van Marxveldt, als je haar boeken leest tegen de achtergrond van haar tijd… geweldig! Ik had haar graag gekend!

Welke genres leest u het liefst?

Historische romans

Wat kunnen lezers van uw boeken leren?

Ik hoop iets door te geven van hoop en positiviteit. Ook gaat door de meeste van mijn boeken de rode draad van het geloof in God. Want daaruit put ik mijn eigen hoop en plezier.

Richt u zich specifiek op een doelgroep tijdens het schrijven?

Nee, ik hoop dat jongere en oudere lezers van mijn boeken genieten. Wel denk ik dat het 80% vrouwen zijn die m'n romans lezen.

Verwerkt u eigen ervaringen in uw boeken?

In elk boek zit iets van mezelf, in de meeste boeken een klein beetje, in andere een heleboel.

Vindt u dat je een opleiding nodig hebt om schrijver te worden?

Ik denk dat twee dingen heel belangrijk zijn om te kunnen schrijven: goed gevoel voor taal en een grote fantasie. Twee dingen die volgens mij niet te leren zijn. Maar natuurlijk kun je de technische kant van het schrijven wel aanleren.

Wat zijn uw hobby’s?

Wandelen, lezen en optrekken met onze kleinkinderen.

Wat doet u over 10 jaar?

Ik hoop nog steeds schrijven!

Wat is een lijfspreuk die het beste bij u past?

Als je iets heel graag wil, ga er dan ook voor!
Het laatst verschenen boek van deze auteur is

Alleen verder

Wanneer de Joodse onderduikers Sam en Hannah Cohen verraden worden, heeft dat grote gevolgen voor Hans en Clasien de Groot, bij wie ze in huis waren. Gelukkig worden Clasien en de kinderen opgevangen door de oude huisarts en zijn vrouw. Als ook zij er niet meer zijn, bouwt Clasien een heel nieuw bestaan op om in haar levensonderhoud te voorzien: ze begint een pension. Hoewel ze zich voorneemt geen jonge mannen in huis te nemen, gebeurt dat door omstandigheden toch. Maar of dat nou een goede beslissing is?

ISBN 9789401901260

Over een paar weken verschijnt ‘Sprookjes bestaan wel’,  een wat luchtige roman over een bekende zanger, die bang is dat de vrouwen hem vooral zien zitten om zijn bekendheid en bankrekening. Geïnspireerd door het programma ‘Boer zoekt vrouw’ gaat hij naar de kapper, neemt een andere naam aan en zet een contact-advertentie.  Daarop reageren vier heel verschillende vrouwen, met ook heel verschillende motivaties.

Ga naar de website van deze auteur voor nog meer boeken van haar  hand.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: