Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

donderdag 15 januari 2015

Genomineerden bekend voor Valentijnprijs 2015

Persbericht Valentijngenootschap

Lezers kiezen beste romantische boek

Tienduizenden Nederlanders houden van romantische boeken en duiken graag in een familieroman, streekroman of historische roman. Veel lezers halen hun favorieten via de bibliotheek: 25% van alle uitgeleende boeken valt onder de noemer romantisch. Dat zijn circa 20 miljoen uitgeleende romantische boeken per jaar! In vergelijking: de thriller, het tweede populaire volwassenengenre, staat op 15%. (Bron: Stichting Leenrecht)


Dit jaar wordt op Valentijnsdag voor het eerst de Valentijnprijs voor het beste romantische boek uitgereikt, waarmee dit genre extra aandacht krijgt. De prijs is een initiatief van het Valentijngenootschap. Het bestuur van het genootschap bestaat onder anderen uit schrijvers Gerda van Wageningen, Greetje van den Berg en José Vriens.

Uit een longlist van meer dan 70 titels zijn uiteindelijk genomineerd:

Als de dag van toen - Sandra Berg, (uitgeverij Zomer&Keuning)Sanne het leven is leuk - Marjan van den Berg (uitgeverij House of Books)
Geraakt - Angelique van Dongen (uitgeverij Ellessy)
M/V - Olga van der Meer (uitgeverij Ellessy)
De verloren zoon - Thea Zoeteman-Meulstee (uitgeverij Zomer&Keuning)

De lezers kunnen stemmen op één van deze vijf, of zelf een zesde kandidaat van de longlist voorstellen via www.valentijngenootschap.nl. Stemmen kan via de website van 31 januari tot en met 14 februari, 12.00 uur. Op Valentijnsdag wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een speciale Valentijnsmiddag in de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, met live optredens van de genomineerden, omlijst door gedichten, dans en romantische muziek. De prijs bestaat uit een sculptuur en 250 euro.

De prijsuitreiking is tevens de feestelijke afsluiting van de Week van het Romantische Boek, ontwikkeld met steun van het CPNB.

Kaartverkoop voor het Valentijnsprogramma via www.oba.nl/agenda

Informatie

Valentijnsmiddag met romantische schrijvers in de Openbare Bibliotheek Amsterdam

Zaterdag 14 februari 2015Aanvang 15.00 uur, einde 16.30 uur
Openbare Bibliotheek Amsterdam
Oosterdokskade 143, Amsterdam
Tel. 020-523 0900

Toegang € 15,00 | € 7,50 voor Vrienden van Valentijn, Stadspas of ANBO-ledenKaarten via www.oba.nl/agenda of via de kassa van de bibliotheek

Informatie over het evenement via Shared Stories events: cindy@sharedstories.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: