Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

woensdag 7 januari 2015

Interview Suzanne Peters

Wilde u altijd al schrijver worden?
Ja! Ik was toen ik nog op de basisschool zat al dol op schrijven en in groep zes had ik een verhaaltjesschrift op school, waar ik niet ‘Suzanne Peters’ op had geschreven, maar ‘De schrijfster Suzanne Peters’.


Hoe bent u ontdekt als schrijver?
Ik begon als eigen beheer auteur en daarna ben ik gaan schrijven voor uitgeverij Marken. Dankzij uitgeverij Marken deed ik een hoop ervaring op en werd mijn eerste lange roman 'Geheime liefde' geaccepteerd bij uitgeverij Ellessy.

Hoe ziet uw werkdag eruit?
Dat is erg afhankelijk van de dag. Ik werk voor meerdere websites en de tijdstippen waarop ik nodig ben kan erg verschillen. Ook zit ik regelmatig in de sportschool, maar dit is de ene keer ’s ochtends en de andere dag ’s avonds. Doorgaans maak ik iedere dag een planning, wat ik wil doen. Samenvattend: chaotisch maar geordend.

Ziet u schrijven als uw beroep?
Ja! Behalve het schrijven van boeken, ben ik actief als redactrice en tekstschrijfster. Ik heb mijn eigen bedrijf en kan dus wel zeggen dat schrijven mij beroep is.

Zijn er punten die u minder leuk vindt in dit werk? 
Ik vind het lastigste denk ik toch wel dat ik geen directe collega’s heb. Gelukkig probeer ik dat op andere manieren op te lossen en trek ik er vaak op uit, zodat ik toch geregeld contact heb met mensen.

Heeft u vaste schrijfrituelen?
Nee eigenlijk niet echt.

Wat wilde u vroeger worden?
Schrijfster. En dat was nog knap lastig toen ik een opleiding moest kiezen. Ik wist wat ik wilde, maar kon die richting niet op.

Wie zijn uw favoriete schrijvers?
Ik lees zo onwijs veel dat ik het lastig vind om echt favorieten te noemen. Er is één auteur echter waar ik echt alle boeken van wil en dat is Stephen King.

Welke genres leest u het liefst?
Ik lees bijna alles graag. Liefdesrverhalen, thrillers, horror, fantasy, young adult, drama.

Wat kunnen lezers van uw boeken leren?
Dat je je angsten kunt overwinnen.

Richt u zich specifiek op een doelgroep tijdens het schrijven?
Ja, ik houd wel altijd een doelgroep voor ogen. Voor mijn liefdesromans zijn dat vrouwen van alle leeftijden.

Verwerkt u eigen ervaringen in uw boeken?
Ja, ik denk dat iedere auteur dat wel doet. Toch probeer ik ervaringen zodanig te verstoppen dat een lezer nooit weet wat ik heb bedacht en wat niet.

Vindt u dat je een opleiding nodig hebt om schrijver te worden?
Nee, het is vooral belangrijk om door te blijven gaan en niet op te geven. En openstaan voor verbeteringen en kritiek. Vooral veel schrijven en lezen dus.

Wat zijn uw hobby’s?
Schrijven, haha. Verder houd ik van reizen en wandelen. Ik vind het erg fijn om de natuur in te trekken en de wereld te verkennen. Ook lees ik heel erg graag en ben ik een enorme muziekliefhebber.

Wat doet u over 10 jaar?
Hopelijk nog steeds hetzelfde als nu.

Wat is een lijfspreuk die het beste bij u past?Geef nooit op.


Het laatst verschenen boek is:

Min of meer

Tobias is zich ervan bewust dat anorexia vooral bij vrouwen voorkomt. Toch heeft hij de eetstoornis en het beïnvloedt zijn leven volledig.
Alles draait om het verbranden van calorieën en het nemen van laxeermiddelen. Er is niemand bij wie hij zijn geheim kwijt kan. Tobias voelt zich behoorlijk alleen. Hij ziet vooral wat andere mannen verkeerd doen in hun relaties en hoe ze vrouwen behandelen. Als zijn broer aankondigt dat hij gaat trouwen, voelt Tobias zich eenzamer dan ooit. Donna heeft altijd al problemen gehad met eten en is daardoor veel te zwaar. Ze is al tijden hopeloos verliefd op haar collega Vince en wanneer ze met hem mee kan naar de sport- school, ziet ze dit als een kans om dichterbij hem te komen én om meteen aan haar overgewicht te werken. De eetbuien verdwijnen echter niet en Vince toont maar weinig interesse in haar. Tobias sport in dezelfde sportschool en ziet geregeld hoe Vince haar behandelt. Daar maakt hij zich zorgen om, maar hij durft er niets over te zeggen. Wanneer hij op een dag veel te weinig heeft gegeten en te veel sport, valt hij flauw. Donna is er om hem te helpen.

Het boek dat hierna verschijnt is:

De 7 Poortwachters – de Kaart van Kara  (mijn fantasydebuut)

Meer over deze auteur vindt u op haar website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: