Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

dinsdag 17 februari 2015

Twee winnaars voor Valentijnprijs 2015

Persbericht Valentijngenootschap 17 februari

Twee winnaars voor Valentijnprijs 2015


Marjan van den Berg en Thea Zoeteman-Meulstee op gedeelde eerste plaats

De eerste uitreiking van de Valentijnprijs voor het meest romantische boek eindigde op 14 februari tot ieders verrassing met twee winnaars, met precies even veel lezersstemmen. De winnaars zijn Marjan van den Berg met haar roman Sanne, het leven is leuk (uitgeverij The House of Books) en Thea Zoeteman-Meulstee met De verloren zoon (uitgeverij Zomer & Keuning ).
Naast de vijf genomineerde titels was er nog een zesde kandidaat, die uit de vrije keuzemogelijkheid op de longlist naar voren kwam: de roman Min of meer van Suzanne Peters (uitgeverij Ellessy).


De uitreiking van de Valentijnprijs vond plaats tijdens een feestelijke middag in de Openbare Bibliotheek Amsterdam en was tevens het slotevenement van de Week van het Romantische boek. De week en het feest werden dit jaar voor de eerste keer georganiseerd op initiatief van het Valentijngenootschap, in samenwerking met een aantal uitgeverijen en de CPNB. Hiermee werd de aandacht gevestigd op het immens populaire genre van het romantische boek, dat vooral via de Nederlandse bibliotheken een enorm breed publiek bereikt en het meest uitgeleende genre voor volwassenen is, met 20 miljoen uitleningen per jaar. (Bron: Stichting Leenrecht)
Presentatrice Esther Duller: ‘Dit is de eerste keer dat deze prijs uitgereikt wordt, maar er zullen er nog vele gaan volgen. En iedereen die hier aanwezig is kan zeggen: ik was daar getuige van.’

CPNB-directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer tijdens de prijsuitreiking: 'Dit genre wordt zoveel gelezen, het is toch gek dat het geen grotere plek heeft in de media. Op televisie zie je altijd Adriaan van Dis, maar nooit Gerda van Wageningen. Door het Valentijngenootschap willen we het romantische boek de plek geven die het verdient.'

Het bestuur van het Valentijngenootschap, bestaand uit de schrijvers Gerda van Wageningen, Simone Foekens, José Vriens en Greetje van den Berg, beraadt zich op nieuwe initiatieven om het romantische boek verder te ondersteunen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: