Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

donderdag 18 juni 2015

Auteurs verstoppen boekleggers

Juist in de zomer en de vakantieperiode wordt er veel gelezen, vooral ontspannende boeken zoals familie- liefdes- en streekromans. Met deze tijd voor de deur leek het de auteurs van het Valentijngenootschap een ludiek idee om wat extra aandacht voor de romans van de Nederlandse auteurs te vragen.  Om het lezen, de bibliotheken en de Nederlandstalige romans te promoten.


Auteurs van het genootschap verstoppen deze maand door het hele land in hun boeken in de bibliotheken, een boeklegger van het Valentijngenootschap. Vind je als lezer zo’n boeklegger, ga dan naar de actiepagina en kijk wat je moet doen om een leuke prijs te winnen.

Het bijna twee jaar oude Valentijngenootschap wil het romantische boek, en dan met name die van de Nederlandse auteurs, opnieuw op de kaart wil zetten. Romantische fictie wordt graag gelezen in de bibliotheken. In 2014 werden deze boeken maar liefst 20 miljoen keer uitgeleend in de bibliotheken waarmee dit genre goed is voor 25% van alle uitleningen, en daarmee zelfs al jaren ver boven de thrillers staat. Toch staan deze boeken zelden in de aandacht.

Vandaar dat het Valentijngenootschap op 14 februari 2014 werd opgericht. Roman coryfee├źn Gerda van Wageningen en Greetje van den Berg besloten na een goed en verhelderend gesprek met CPNB directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer de eerste stappen te zetten om een genootschap voor auteurs in het romantische genre op te richten.

Inmiddels is de eerste Valentijnprijs van het door het publiek gekozen beste Nederlandse romantische boek, uitgereikt op 14 februari van dit jaar. Marjan van den Berg, wel bekend van de Sanne-serie uit Margriet, was een van de winnaars met haar boek Sanne, het leven is leuk. Geheel onverwacht bleek er nog een tweede auteur met een gelijk aantal stemmen te zijn. Thea Zoeteman, met haar roman De verloren zoon, mocht daarom eveneens een prijs in ontvangst nemen.

De Roosendaalse kunstenares Yvonne Telleman ontwierp de prachtige sculpturen die de beide winnaressen ontvingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: