Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

maandag 10 augustus 2015

Winnares biebactie


Oudendijk - Winnares bekend boekleggersactie ValentijngenootschapJuist in de zomer en de vakantieperiode wordt er veel gelezen, vooral ontspannende boeken zoals familie- liefdes- en streekromans. Met deze tijd voor de deur leek het de auteurs van het Valentijngenootschap een ludiek idee om wat extra aandacht voor de romans van de Nederlandse auteurs te vragen. Om het lezen, de bibliotheken en de Nederlandstalige romans te promoten.


Auteurs van het genootschap verstopten in juni en juli boekleggers van het Valentijngenootschap door het hele land in bibliotheekboeken. De vinder van zo’n boeklegger maakte een kans een leuke prijs te winnen. Een boekenpakket met daarin gesigneerde boeken van de twee winnaressen van de eerste Valentijnprijs, Thea Zoeteman en Marjan van den Berg. Zij schenken: Een verloren zoon, Je neemt gewoon een aanloopje, Die Sanne, Sanne Het leven is leuk en Hmmmmm...

Marjan van den Berg uit Oudendijk bracht het stapeltje boeken persoonlijk naar de winnares, mevrouw Ria de Lange uit De Goorn. Zij vond de boeklegger in de bibliotheek in De Goorn/Avenhoorn.

Het bijna twee jaar oude Valentijngenootschap wil het romantische boek, en dan met name die van de Nederlandse auteurs, opnieuw op de kaart wil zetten. Romantische fictie wordt graag gelezen in de bibliotheken. In 2014 werden deze boeken maar liefst 20 miljoen keer uitgeleend in de bibliotheken waarmee dit genre goed is voor 25% van alle uitleningen, en daarmee zelfs al jaren ver boven de thrillers staat. Toch staan deze boeken zelden in de aandacht. Met deze actie hebben zij in ieder geval een hoop mensen bereikt.

Meer informatie vindt u op www.valentijngenootschap.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: