Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

donderdag 7 januari 2016

Vijf romantische titels genomineerd voor Valentijnprijs

Persbericht CPNB

De jury van de Valentijnprijs 2016 heeft vandaag de vijf kanshebbers bekendgemaakt: Blind vertrouwen van Elly Koster (uitgeverij Cupido), De trein van 12:10 van Johanna A. van Archem (uitgeverij Z&K), Dochter van de sterren van Reina Crispijn (uitgeverij Z&K), Drijfzand van José Vriens (uitgeverij Ellessy) en Voorbij de duisternis van Sandra Berg (uitgeverij Z&K) zijn de genomineerde titels. Publiek kan vanaf vandaag stemmen via www.valentijngenootschap.nl. De winnaar wordt in de Week van het Romantische Boek, van maandag 8 t/m zaterdag 13 februari, bekendgemaakt.


De auteurs van de genomineerde titels zijn allen Nederlands en schrijven vanuit hun woonplaatsen Dronten (Elly Koster), Nijverdal (Johanna A. van Archem), Swifterbant (Reina Crispijn), Roosendaal (José Vriens) en Bredaryd in Zweden (Sandra Berg). Het is de tweede keer dat de Valentijnprijs wordt uitgereikt. Vorig jaar won Het leven is leuk van Marjan van den Berg én De verloren zoon van Thea Zoeteman-Meulstee; twee titels omdat beiden met gelijk aantal stemmen eindigden.

CPNB-directeur Eppo van Nispen: 'Het romantische genre wordt zoveel gelezen, het is toch gek dat het geen grotere plek heeft in de media. Op televisie zie je altijd Adriaan van Dis, maar nooit Gerda van Wageningen. Het Valentijngenootschap wil het romantische boek de plek geven die het verdient en dat ondersteunt de CPNB van harte.'

De Week van het Romantische Boek
Romantische boeken, waaronder familie- en streekromans maar ook historische romans, worden door veel lezers gewaardeerd. De uitleencijfers van de bibliotheken spreken wat dat betreft boekdelen. Met een lenersaantal van 25% betekent dit dat romantische boeken 20 miljoen keer per jaar worden uitgeleend. Het romantische boek wordt het meest uitgeleend en gelezen. De Week wordt voor de 2e keer georganiseerd en er worden lezingen, workshops en Valentijnsontbijten georganiseerd. De Week van het Romantische Boek eindigt met de prijsuitreiking tijdens het Valentijnfestival in Ermelo op zaterdag 13 februari. Naast een romantische markt kunnen lezers hun favoriete auteur ontmoeten en o.a. genieten van muziek van het duo The Lasses.

Het bestuur van het Valentijngenootschap bestaat uit de auteurs Gerda van Wageningen, Simone Foekens, José Vriens en Greetje van den Berg.

Voor meer informatie: www.valentijngenootschap.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: