Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

maandag 15 februari 2016

Nieuwbrief nr 9

Nieuwsbrief Valentijngenootschap nr 9 Februari 2016

Reina Crispijn wint de Valentijnprijs 2016


Vrijdagavond 12 februari, tijdens de uitzending van Tijd voor Max, werd de winnares bekend gemaakt die de Valentijnprijs 2016 kreeg. Iedere genomineerde kreeg 20 seconden om iets over haar boek te vertellen, waarna Gerda van Wageningen, als voorzitter van het Valentijngenootschap, de gouden envelop mocht openen en de winnaar bekendmaken.


‘Dochter van de sterren' van Reina Crispijn kwam als overtuigend winnaar uit de bus. Ze ontving de prijs uit handen van de presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen.
De andere genomineerden waren 'Blind vertrouwen' van Elly Koster (uitgeverij Cupido), 'De trein van 12:10' van Johanna A. van Archem (uitgeverij Z&K), 'Drijfzand' van José Vriens (uitgeverij Ellessy) en 'Voorbij de duisternis' van Sandra Berg (uitgeverij Z&K).

Mocht je de uitzending hebben gemist, kijk dan via deze link nog een keer.

Valentijnfestival

Zaterdag 13 februari vierden we het echte feest in Ermelo. Tijdens een super gezellige romantische markt konden bezoekers een praatje maken met hun favoriete auteur. Je kon met iedereen op de foto, er waren workshops die je kon volgen. Er werden make-overs gedaan en er waren diverse tafels met sieraden en romantische producten. Tijdens de prijsuitreiking kregen de genomineerden wat meer tijd om over hun boek te vertellen en werden zowel Reina Crispijn als Gerda van Wageningen in het zonnetje gezet door Eppo van Nispen tot Sevenaer.
Ook werd daar de wild-card bekendgemaakt die voor de tweede keer naar Suzanne Peters ging voor haar boek 'Gebroken glas'.

Een fotoverslag van die dag vind je op onze Facebook pagina.

Connie Flipse schreef een mooi verslag over het Valentijnfestival.

De bezoekers konden met hun geliefde, vriend, vriendin of met een auteur op de foto gaan. Deze, en ook de andere foto’s van die dag, zijn gemaakt door Jeroen Mies. Je vindt ze hier.

Bestuur

Tijdens de ledenvergadering die zaterdag eveneens werd gehouden, voorafgaand aan het festival, vond er een bestuurswisseling plaats. Ons bestuurslid Greetje van den Berg verlaat het bestuur. Haar termijn van twee jaar zit erop en die wil ze liever niet verlengen.
Wij willen haar ook langs deze weg hartelijk bedanken voor alle inzet die ze de afgelopen jaren heeft getoond. Mede door haar initiatief zijn we zo ver gekomen.

Bestuursvoorzitter Gerda van Wageningen doet eveneens een stapje terug. Zij treedt af als voorzitter en neemt de plaats van Greetje over in de vorm van algemeen bestuurslid voor de komende twee jaar.

José Vriens, tot op heden penningmeester en verantwoordelijk voor de social media, gaat de plaats van voorzitter invullen.

Suzanne Peters heeft als nieuwkomer in het bestuur de functie van penningmeester en social media onderhoud toebedeeld gekregen.

In deze vorm gaan we ons ook de komende periode inzetten om het Valentijngenootschap en onze boeken onder de aandacht te brengen.

Pauze

De komende tijd nemen we even een korte pauze om alles te laten bezinken. Daarna gaan we weer met hernieuwde energie verder op naar het volgende Valentijnfestival!
Hartelijke groet,

namens het bestuur en tot de volgende nieuwsbrief!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: