Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

dinsdag 28 juni 2016

Nieuwsbrief nr 10

Ledennieuws Valentijngenootschap, Jaargang 3, ledennieuws nr 10, Juni 2016

Beste lezers,


De eerste helft van het jaar is bijna voorbij. Voor velen van ons staat de zomervakantie voor de deur. Een tijd om heerlijk veel te lezen en te relaxen. Hopelijk met een romantisch boek van één van onze auteurs.


Valentijnfestival 2017


Voor degenen die aanwezig waren bij het Valentijnfestival 2016 in Ermelo staat de herinnering vast nog levendig op het netvlies. Het was gezellig, druk en wat ons betreft een succes. Absoluut voor herhaling vatbaar.

Achter de schermen zijn we al weer druk bezig met de organisatie van het volgende festival. Dat zal op zaterdag 11 februari in Utrecht gaan plaatsvinden. We strijken neer in Het Oude Tolhuys. Een sfeervolle, gezellige locatie net buiten Utrecht. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en voldoende gratis parkeergelegenheid.

Schrijfwedstrijd

Voor het Valentijnfestival 2017 willen we een schrijfwedstrijd organiseren onder lezers én schrijvers. De prijs voor het winnende verhaal zal uitgereikt en bekend worden gemaakt tijdens het Valentijnfestival 2017.

Genre? Romantische verhalen.
Wie?
 Voor lezers en schrijvers, ook leden van het Valentijngenootschap mogen een verhaal indienen. (Juryleden uitgezonderd.)
Hoe? Schrijf een origineel romantisch verhaal van 1500-5000 woorden in het Nederlands. Voorzien van onherkenbaar pseudoniem, werkelijke naam en pseudoniem zijn tot na het jureren alleen bij de secretaris bekend. (Verhalen die eerder zijn ingediend voor andere schrijfwedstrijden zijn uitgesloten.)
Wanneer? Je hebt van 1 september tot 1 december 2016 de tijd om je verhaal in te sturen. (Digitaal als tekstbestand Word of PDF.)
Kosten? 10 euro per inzending. (Te voldoen bij inzending van je verhaal, zonder inschrijfgeld wordt het verhaal niet in behandeling genomen.)
Wat krijg je daarvoor? Een juryrapport en gratis toegang tot het Valentijnfestival 2017. Je verhaal zal beoordeeld worden door een vakkundige jury. Van elke verhaal wordt een juryrapport geschreven dat je ontvangt op het Valentijnfestival.
Prijs? 250 euro

Jury: De jury bestaat uit Gerda van Wageningen als voorzitter van de jury en Suzanne Peters, beiden bestuurslid van het Valentijngenootschap. Nog 3 of 4 ervaren mensen uit het boekenvak zullen plaatsnemen in de jury.
Uitgevers: Bij het Valentijnfestival zullen uitgevers aanwezig zijn die altijd op zoek zijn naar nieuw talent. Schrijfwedstrijden zijn een uitstekend middel om de aandacht van uitgevers te vangen.
Valentijnfestival: Niet alleen een mogelijkheid om je favoriete auteurs te ontmoeten, maar ook aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking van de Valentijnprijs 2017 en de bekendmaking van de winnaar van de schrijfwedstrijd.
Hartelijke groet,

namens het bestuur en tot de volgende nieuwsbrief!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: