Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

donderdag 5 januari 2017

Shortlist Valentijnprijs 2017

Utrecht - 11 februari wordt voor de derde keer de Valentijnprijs uitgereikt, dit keer in Utrecht.


5 januari is de shortlist bekendgemaakt van de 5 titels die dit jaar meedingen naar de Valentijnprijs voor het beste Nederlandstalige romantische boek.De genomineerden zijn:

Bloeiend Vlas - Gerda van Wageningen (Oud-Beyerland)
Schelpenwit - Simone Foekens (Almelo)
Verdwaald - Jos├ę Vriens (Roosendaal)
Vier het leven - Elly Koster (Dronten)
Waar ben je? - Reina Crispijn (Dronten)

Deze lijst werd gekozen door een vakjury en kwam tot stand onder de deskundige leiding van juryvoorzitter Marjan van den Berg - winnares van de eerste Valentijnprijs en bekend van de Sanne-verhalen in Margriet.

De prijs is door het Valentijngenootschap in het leven geroepen en wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Reina Crispijn won vorig jaar de Valentijnprijs 2016 met haar boek "Dochter van de sterren".

Het publiek kan tot en met 9 februari stemmen op hun favoriet via de website www.valentijngenootschap.nl
De winnaar van de Valentijnprijs 2017 wordt tijdens het Valentijnfestival bekendgemaakt dat op 11 februari in Utrecht plaatsvindt.

Vorig jaar mocht het Valentijngenootschap de winnaar van de Valentijnprijs bekend maken in de uitzending van Tijd voor Max.

Schrijfwedstrijd
Voor het eerst is er een schrijfwedstrijd georganiseerd door het Valentijngenootschap. Hieraan hebben 58 deelnemers meegedaan. De verhalen worden op dit moment gelezen door een jury die bestaat uit ervaren auteurs en recensenten onder leiding van juryvoorzitter Gerda van Wageningen. De winnaar hiervan zal eveneens bekend worden gemaakt tijdens het Valentijnfestival in Utrecht.

----

Op onze speciale perspagina vindt u rechtenvrije jpg's van de covers en foto's van de auteurs, evenals korte interviews.

Mocht u als pers geïnteresseerd zijn in een interview met een van de genomineerden of 11 februari graag naar de uitreiking komen, dan horen we dat graag van u.

Op YouTube vind je een promotiefilmpje van de boeken.

Meer informatie over het Valentijnfestival vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: