Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

donderdag 5 januari 2017

Stem op je favoriet


Vanaf 5 januari 12:00 uur tot en met 9 februari 24:00 uur kan er gestemd worden op een van de vijf boeken van de shortlist. Er mag maar 1 stem per persoon worden uitgebracht.


Stemreglement

Hier kun je een kort promotiefilmpje van de genomineerde boeken bekijken.

Hieronder vind je een korte beschrijving van de genomineerde boeken:

Bloeiend Vlas - Gerda van Wageningen - Z&K

Stadsmeisje Hester wordt naar het suffe 's Gravendeel gestuurd in Bloeiend vlas van Gerda van Wageningen.
Heeft zij weer! Zomaar ineens wordt Hester naar haar oudtante in 's Gravendeel gestuurd, omdat de oude dame is gevallen en hulp nodig heeft.
Hester en haar zus, die lippenstift dragen en zich kleden in iets te korte rokken, worden in het vlasdorp met wantrouwen bejegend. Zelf vindt Hester het hier ook niet alles: het dorp is nogal bekrompen en haar oudtante een gierigaard. Het enige lichtpuntje is Bart Los, op wie ze smoorverliefd wordt. Maar wat heeft een stadsmeisje als zij te zoeken op een boerderij?
----

Schelpenwit - Simone Foekens - Z&K

Schelpenwit van Simone Foekens is een aangrijpende roman over afhankelijkheid en zelfstandigheid. Wanneer Helga's zoon Olaf samen met zijn vrouw Nelleke verhuist van Enschede naar een dorpje aan zee, kan Helga in het bijbehorende buitenverblijf gaan wonen. Na haar problematische scheiding is dat een uitkomst. Maar dan krijgt haar ex-man Piet een hartaanval en nemen Olaf en Nelleke hem in huis. Dat leidt tot de nodige spanningen.
----

Verdwaald - José Vriens - Ellessy

Kunstenares Fleur Doornslag woont al heel wat jaren bij haar grootmoeder op de boerderij. Als er plannen zijn om naast hun boerderij een groot hotel te bouwen, protesteren zij heftig, helaas met weinig effect. Dan duiken er maar liefst twee mannen op in het leven van Fleur.
Galeriehouder Justin Mars wil dat Fleur bij hem exposeert, maar hij is tevens de eigenaar van een grote vastgoedfirma. Is zijn motief wel helemaal zuiver?Robin Verdonk werkt in het gehate hotel. Hij blijkt echter bijzonder aardig te zijn. Als oma onverwacht komt te over­lijden ontdekt ze het ware karakter van de beide mannen.
-----

Vier het leven - Elly Koster - Cupido

In haar fantasie is Faith (26) regelmatig een superslanke Bond-girl en James Bond haar redder in nood. Maar in het echte leven worstelt de alleenstaande en onzekere Faith met ernstig overgewicht. Na een zakelijke bijeenkomst krijgt Faith onverwacht een TIA en belandt in het ziekenhuis. Daar ontmoet ze Alicia (27), die borstkanker heeft. Zij moedigt Faith aan haar levensstijl te veranderen. De vrouwen raken bevriend en reizen samen naar Venetië. Voor Faith de reis van haar leven, omdat niets daarna nog hetzelfde is... Een hartverscheurende roman met een bijzondere boodschap van topper Elly Koster!
-----

Waar ben je? - Reina Crispijn - Z&K

Reina Crispijn beschrijft de levens van een moeder en haar afgestane dochter in Waar ben je?
Florine loopt stage bij een Parijs modehuis als ze zwanger raakt van een tweeling. De vader verdwijnt al gauw uit beeld en Florine staat de baby's, die in een klooster ter wereld komen, af voor adoptie. Dan keert ze terug naar Parijs om verder aan haar carrière te bouwen.
Tweeëntwintig jaar later. Abby wil weten wie haar biologische moeder is.
Ze gaat naar Frankrijk en vindt het klooster waar zij en haar broer werden geboren. Daar ontmoet ze een tuinman, die haar helpt zoeken naar haar moeder. Die hulp is hard nodig ook, want Abby wordt flink tegengewerkt.

Meer informatie over het Valentijnfestival vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: