Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

woensdag 1 maart 2017

Nieuwsbrief Nr 13

Nieuws Valentijngenootschap, Jaargang 4, ledennieuws nr 13, Maart 2017


Simone Foekens winnaar van de Valentijnprijs 2017


De Valentijnprijs 2017 is dit jaar gewonnen door auteur Simone Foekens met haar roman Schelpenwit. Deze roman verscheen bij uitgeverij Z&K. De prijs werd 11 februari uitgereikt in Utrecht.


Enkele quotes van de jury over dit boek:
• Vrolijke omslag, nodigt uit tot lezen. Alledaagse dingen worden prettig, herkenbaar verteld.

• Prachtige boeiende roman, gemakkelijk leesbaar. Moeiteloos worden de verhaallijnen door Foekens verweven en ik heb genoten van begin tot eind. Een aanrader.

• Deze prachtige roman toont de schoonheid van de liefde in een warm verhaal waarin de emotionele ontwikkeling van de karakters rijkgeschakeerd wordt uitgewerkt. De dagelijkse werkelijkheid wordt stevig neergezet, gepaard aan subtiele ruimte voor het mysterieuze.

De Valentijnprijs werd voor de derde keer uitgereikt sinds de oprichting van het Valentijngenootschap op 14 februari 2014.

Andere genomineerden waren:
Bloeiend Vlas – Gerda van Wageningen (Oud-Beyerland)
Verdwaald – José Vriens (Roosendaal)
Vier het leven – Elly Koster (Dronten)
Waar ben je? – Reina Crispijn (Dronten)

Deze lijst werd gekozen door een vakjury en kwam tot stand onder de deskundige leiding van juryvoorzitter Marjan van den Berg – winnares van de eerste Valentijnprijs en bekend van de Sanne-verhalen in Margriet.

Schrijfwedstrijd


Tamara Haagmans wint de eerste prijs van de eerste Schrijfwedstrijd van het Valentijngenootschap. Dit jaar werd voor de eerste maal een schrijfwedstrijd georganiseerd waarvoor deelnemers een kort romantisch verhaal moesten schrijven.

De verhalen die er uitsprongen:
Vroeger of later van Tamara Haagmans – eerste prijs
Haar laatste dans van Martin Scherstra – eervolle nominatie
De man van mijn dromen van – Johan Klein Haneveld – eervolle nominatie

De jury over Vroeger of later:
• Een uitstekend verhaal. Auteur in de dop, of misschien is hij/zij het al.

• Het verhaal heeft een goede opbouw, lekker veel romantiek en leest goed weg. Het einde is ook helemaal prima en het is leuk hoe je het misverstand tussen Thomas en Gwen weer netjes oplost.

• Wat mij betreft geldt ook hier weer: Op alle onderdelen goed!! Talent laat zich niet verloochenen!

• Ook in dit verhaal heeft de auteur laten zien dat hij of zij kan schrijven. Wederom een mooi verhaal met een vleugje humor. Goed uitgewerkt plot en herkenbare personages.

Juryleden van de schrijfwedstrijd waren:
Gerda van Wageningen, Suzanne Peters, Marja Visscher en Diane Kooistra.

Valentijnfestival


Als bestuur kijken we terug op een geweldig leuke dag die perfect is verlopen. Na de ledenvergadering voor de aangesloten auteurs, waren we er klaar voor om iedereen te begroeten. Ondanks het slechte weer - sneeuw - namen toch heel wat mensen de moeite om te komen en werd het een gezellig gebeuren.

We zaten op een mooie locatie net buiten Utrecht met voldoende ruimte voor alles wat we wilden laten zien. De workshops van Gerda van Wageningen en Suzanne Peters werden goedbezocht. Op het plein kon iedereen genieten van een kopje koffie of thee; de boekentafels van de uitgevers bekijken; de schitterende creaties van Marjolein van den Berg bewonderen; of een poging wagen om zelf papieren kralen te maken.

Er was natuurlijk ook tijd voor een praatje met de auteurs die aanwezig waren en om een foto te laten maken samen met een vriend of vriendin. Als  afsluiting was er de prijsuitreiking van zowel de Valentijnprijs als de schrijfwedstrijd.

Al met al was het een supergezellige dag. Op ons YouTube kanaal en op Facebook vind je sfeerimpressies en foto's die gemaakt werden door onder andere Jeroen Mies. Ook staan er al enkele filmpjes van het festival op YouTube.

Goodiebag


Alle bezoekers gingen naar huis met een goedgevulde goodiebag: de leuke rode tas die we speciaal hebben laten maken, gevuld met een boek, een glossy van Afra Beemsterboer, een Margriet, en een leuke mok die beschikbaar werd gesteld door Z&K.

De tasjes zelf zijn na te bestellen in onze webshop, helaas zonder vulling.

Valentijnfestival 2018


Je leest het goed: we hebben al een dag geprikt voor het Valentijnfestival in 2018. Dat wordt zaterdag 10 februari 2018. Noteer die datum alvast in je agenda zodat je zeker kunt komen. Meer hierover hoor je in de loop van het jaar.
Hartelijke groet,

namens het bestuur en tot de volgende nieuwsbrief!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: