Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

maandag 24 april 2017

Wie is Krista van der Hulst?

Ik ben Krista van der Hulst, geboren in Obdam in 1981, en ik ben een open boek, of tenminste daar wil ik jullie een kijkje in laten nemen. Ik woon met mijn vriend, zoon, hond en kat in Zeist. Alleen al over deze feiten kan ik pagina’s vol schrijven. Ik werk als Coördinator Huisvesting bij een zorginstelling voor begeleid wonen, maar in mijn vrije tijd heb ik van jongs af aan al een grote hobby; namelijk schrijven.


Op de basisschool maakte ik kleine verslagen van de vakanties in Frankrijk met mijn ouders en schreef ik stukjes voor de schoolkrant. Vooral op de middelbare school sloeg mijn fantasie op hol en schreef ik allerlei soorten verhalen; comedy, thriller, horror, avontuur en combinaties daarvan. Mijn vriendinnen en ouders waren mijn trouwe lezers en fans.
Daarna werd mijn leven gevuld met mijn studies Bouwkunde aan de HTS en Beleid, Communicatie en Organisatie aan de VU en diverse bijbaantjes en raakte het schrijven op de achtergrond. In 2012 kwam mijn openbaring. Ik had over een aantal reizen die ik had gemaakt, een uitgebreid verhaal geschreven en merkte hoe ik daarvan genoot. Daarnaast las ik in een zweverig artikel over betekenis geven aan je leven, de vraag; wat deed je als kind graag?
Het kwam allemaal weer terug, hoe ik vroeger ook altijd zoveel plezier beleefde aan het verwoorden van mijn fantasieën. Ik besloot meer te gaan schrijven en het ook serieus aan te pakken. Inmiddels doe ik regelmatig mee aan schrijfwedstrijden en een aantal korte verhalen zijn gepubliceerd. Maar een eigen boek schrijven en publiceren is altijd mijn droom geweest. Die droom is in februari 2014 uitgekomen met mijn (eerste) chicklit ‘Dwaze Dates of Echte Liefde’ en in 2016 met het tweede boek ‘Kiezen of daten’. Verder schrijf ik een vaste driemaandelijkse column onder een pseudoniem. Daarnaast vind ik het leuk om me in diverse genres te ontwikkelen. Wat dat betreft streef ik een veelzijdigheid en afwisseling na in mijn schrijfwerk die ik ook graag heb in de rest van mijn leven.
Het komt misschien zo over, maar schrijven is niet het enige in mijn leven. Naast schrijven lees ik allerlei soorten boeken (Ronald Giphart, Renske de Greef, Kluun, Heleen van Rooyen, Ildiko von Kurthy, Esther Verhoef en Astrid Harrewijn zijn mijn favoriete auteurs) en mijn andere passie is dansen, waarmee ik ook aan wedstrijden meedoe en les in heb gegeven. Daarnaast ga ik ook wekelijks zwemmen, wat voor mij de beste sport is voor het ontstaan van ideeën voor het schrijfwerk in mijn hoofd. Misschien krijg ik door helder water, heldere gedachten. Verder hou ik van reizen, series kijken en in het bos wandelen met mijn hond. Allemaal dingen waar ik ook veel inspiratie uithaal.

Website / Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: