Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

maandag 1 mei 2017

Schrijfwedstrijd Valentijngenootschap

Schrijfwedstrijd: romantische verhalen gezocht


Net als vorig jaar houden we ook dit jaar weer een schrijfwedstrijd. De winnaar hiervan zal op zaterdag 10 februari bekend worden gemaakt in Utrecht. Kaarten hiervoor kun je vanaf 8 januari bestellen in de webshop. Deelnemers gebruiken hun eerder gekregen factuur als toegangskaartje.Update:
We hebben 50 verhalen binnengekregen voor de schrijfwedstrijd. De jury is druk bezig met het lezen daarvan. De kwaliteit ligt hoog, dat mogen we alvast verklappen!

————
Vorig jaar mochten we maar liefst 60 verhalen ontvangen. Tamara Haagmans won onze eerste editie!

Dit jaar hebben we ook een categorie Young Romantics: schrijvers van 16 tot 20 jaar. Voor hen gelden dezelfde regels.

Reglement Schrijfwedstrijd Valentijngenootschap

Doelstelling
De romantische verhalenwedstrijd heeft als doel om meer bekendheid te geven aan het romantische genre. Ook worden schrijvers uitgedaagd om een leesbaar, goed en romantisch verhaal te schrijven.

De romantische verhalenwedstrijd wordt georganiseerd door het Valentijngenootschap, een stichting die zich inzet om romantische boeken van Nederlandstalige auteurs meer bekendheid te geven.

De jury bestaat uit: Simone Foekens (winnares van de Valentijnprijs 2017), Sandra van den Berg,  Diane Kooistra, Olga van der Meer en Suzanne Peters.

Prijzen
1. De hoofdprijs is 250 euro voor het winnende verhaal.
2. Schrijvers van 16 tot 20 jaar kunnen een prijs winnen van 50 euro, beschikbaar gesteld door uitgeverij Ellessy, en deze winnaar mag een manuscript indienen dat met voorrang gelezen zal worden.
3. Eventuele extra prijzen worden door de organisatie vooraf bekend gemaakt.
4. Iedere deelnemer ontvangt sowieso een juryrapport, dat geschreven is door professionele auteurs in het genre. Ook mag iedere deelnemer aanwezig zijn bij het Valentijnfestival op 10 februari 2018, waar de prijsuitreiking plaats zal vinden. Het festival kent een toegangsprijs van 10 euro, maar deze is dus voor de deelnemers van de schrijfwedstrijd gratis.

Deelname
- Deelnemende verhalen moeten tussen de 500 en de 5.000 woorden bevatten. De titel en het pseudoniem tellen ook mee met dit woordenaantal.
- Ieder verhaal moet voorzien zijn van een onherkenbaar pseudoniem. Je eigen naam vertalen is dus niet toegestaan. Ook mag het pseudoniem niet te veel lijken op je eigen naam.
- Voor Young adults tussen 16 en 20 jaar: vermeld naast je pseudoniem ook je geboortedatum op het script dat je instuurt.
- Deelname kost 10 euro. Ga hiervoor naar de webshop: Schrijfwedstrijd en vul het bestelformulier in.
- Een auteur mag meerdere keren meedoen. Wel moet de auteur hier verschillende pseudoniemen voor bedenken. Ook moet per verhaal 10 euro worden betaald. Ga hiervoor naar de webshop: Schrijfwedstrijd
- Eenmaal ingediende verhalen mogen niet opnieuw ingestuurd worden of later aangepast. Inzending van een verhaal is definitief.
- Het auteursrecht blijft van de deelnemende auteurs
- Iedere auteur ontvangt een juryrapport tijdens het Valentijnfestival en later zal per e-mail het volledige rapport met alle verhalen en commentaren worden verzonden.
- Het verhaal moet romantisch zijn. Ook moet het een afgerond verhaal zijn. Stuur dus geen fragment van een langer manuscript in.
- Iedere inzending mag nog niet eerder gepubliceerd zijn.

Inzenden en deadline
- Het inzenden van je verhaal kan vanaf 1 september 2017 naar schrijf@valentijngenootschap.nl
- De uiterste deadline is 30 september 23.59 uur.
- Ieder verhaal moet voorzien zijn van een anoniem pseudoniem
- In de e-mail stuur je ook je echte naam en adresgegevens mee
- Je krijgt zo snel mogelijk een ontvangstbevestiging binnen.
- Betaling van 10 euro als inschrijfgeld: Ga hiervoor naar de webshop: Schrijfwedstrijd. Je ontvangt een bevestiging en tevens een factuur = entreebewijs voor het Valentijnfestival op 10 februari 2018.
- Betaling van de factuur moet uiterlijk 5 oktober 2017 binnen zijn.
- Let goed op: stuur geen verhalen in met afbeeldingen of gekleurde letters. Gebruik altijd als lettertype Times New Roman formaat 12.
- Zend verhalen uitsluitend als tekstbestand als bijlage in de mail, dus niet als PDF of gekopieerd in de mail.

Wedstrijdverloop
- De juryleden krijgen alle verhalen anoniem te lezen.
- De juryleden beoordelen de verhalen en schrijven bij ieder verhaal een juryrapport, waardoor de deelnemer dus een uitgebreid juryrapport van meerdere mensen ontvangt. Het auteursrecht van de juryrapporten blijft bij de juryleden.
- De juryleden bepalen samen welk verhaal het winnende verhaal is.
- De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Valentijnfestival op 10 februari 2018.

Tot slot
- Verhalen die niet voldoen aan het reglement, worden gediskwalificeerd en kunnen niet meedingen voor de hoofdprijs. De deelnemer krijgt het betaalde bedrag in dit geval niet terug.
- In de gevallen waarin het reglement niet is voorzien, beslist de organisatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: