Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

woensdag 5 juli 2017

Angelique van Dongen

In 2009 is mijn eerste boek uitgegeven bij uitgeverij Ellessy. De jaren daarna volgden er meer en is  mijn hobby uitgelopen tot veel meer dan alleen maar een hobby. Schrijven is voor mij ontspanning, even weg uit het dagelijkse leven en een eigen wereld creĆ«ren, waarin ik kan vertellen hoe het loopt.


Ik vind het belangrijk dat mijn boeken onderwerpen hebben die alledaags zijn, en door lezers als herkenbaar ervaren worden. Hierbij hoort voor mij een drama, verdriet, maar het grootste gedeelte liefde. In een interview werd me wel eens de vraag gesteld of mijn droom nu uitgekomen is, nu mijn boeken uitgegeven worden. Mijn antwoord daarop was ‘nee’.

Het is nooit een droom geweest om te schrijven. Ik schreef wel voor mezelf, maar had niet de intentie er een echt boek van te maken. Tot dat ene jaar, ineens was er een boek. Dus geen droom, maar wel ontzettend leuk hoe het zich ontwikkelt.

In 2015 ben ik genomineerd voor de Valentijnprijs met mijn boek ‘Geraakt’.

Naast het schrijven werk ik parttime als psychiatrisch verpleegkundige bij mensen thuis. Een uitdagende baan, elke dag opnieuw. Verder ben ik getrouwd, en heb ik drie zonen, waarvan 2 het nest inmiddels verlaten hebben. Wandelen met onze twee honden is heerlijk om even te ontspannen. Mijn hobby’s zijn op vakantie gaan, stedentrips maken, veel lezen, theater, wandelen, high tea.

Mijn website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: