Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

vrijdag 22 september 2017

Gea Veldkamp vertelt iets over zichzelf

Als kind was ik al dol op lezen en verhalen schrijven en wilde ik graag schrijfster worden. Eigenlijk wilde ik wel van alles worden en kon ik niet zo goed kiezen. Juf was wel een van mijn favorieten en later werd dat kinderarts. Ik ben uiteindelijk in het middelbaar onderwijs gaan werken. Maar ondertussen bleef mijn droom om eens een boek te schrijven.


In 2015 verscheen mijn eerste roman 'Verbonden met jou' nadat ik bij Greetje van den Berg een workshop volgde. Inmiddels is mijn tweede roman 'Twinkellicht' uitgekomen en in januari 2018 verschijnt 'Haar eigen melodie'.

De ideale plek voor mij om te schrijven is aan de eettafel, een plaats waar ik alle ruimte heb voor de laptop en mijn aantekeningen. Als ik door het raam naar buiten kijk, kan ik de ruimte van het polderlandschap zien.

Ik zie het schrijven als een parttime baan. Nadat mijn dochters naar school zijn, drink ik een kop koffie en zet ik mijn laptop aan. De ochtend is dan verder voor het schrijven. Ik schrijf graag over alledaagse onderwerpen. Een boek is voor mij geslaagd als mensen zich erin kunnen herkennen.

Naast het lezen van historische romans ben ik in mijn vrije tijd graag bezig met muziek - ik speel viool en piano - of ik ben in de tuin te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: