Valentijngenootschap

Valentijnprijs 2019


De genomineerden voor de Valentijnprijs 2019 zijn bekend.
Stem op je favoriete boek voor de Publieksprijs.

donderdag 5 oktober 2017

Even voorstellen: Dani van Doorn

Als kind was ik al een echte lettervreter. Als ik de kans kreeg, las ik een (kinder)boek per dag en daarnaast nog alle ‘lectuur’ die door de brievenbus naar binnen kwam, de krant uitgezonderd. Daar stonden nare dingen in waar ik als kind geen raad mee wist. Nog steeds heb ik een voorkeur voor lichtvoetige verhalen, waarin problematiek wordt afgewisseld met humor en positieve ontwikkelingen. Ook mijn eigen romans streef ik naar een evenwicht in zware en lichte momenten, al is de ene roman luchtiger dan de andere.


Ik was geen kind dat verhaaltjes schreef, maar ik verzon wel spannende avonturen in mijn hoofd. Dan had je er meteen beeld bij! Meestal werden de hoofdrollen vervuld door mezelf en een leuk jongetje uit de buurt of klas. Heel geĆ«mancipeerd speelde ik zelf altijd de heldenrol. Ik groeide op en de verhalen bleven mijn hoofd bezoeken zonder ooit opgeschreven te worden. Uiteindelijk deed begin 20e eeuw de computer zijn entree in onze woning. Onder mijn protest! ‘Als je er te veel mee bezig bent, gooi ik dat ding het raam uit,’ zei ik tegen mijn man, andere echtgenoten indachtig. Toch probeerde ik eens een van mijn hersenspinsels in te typen. Enfin, het einde laat zich raden, ik en mijn laptop zijn intussen zo goed als onafscheidelijk. De liefde, ofwel het proces van twee mensen die (opnieuw) tot elkaar komen, blijf ik interessant vinden om te lezen en te beschrijven. Twee werelden worden een, dat is toch een wonder?

Ik schrijf diverse genres en schaar alles onder feelgood, maar op dit moment heeft de historische (streek)roman mijn voorkeur. Vooral de tijd rond 1900 met zijn tegenstellingen fascineert me. De oude gebruiken tegenover de introductie van de vele moderne ontwikkelingen, de elegantie versus de diepe armoede en achterstand die er toen heerste.

Wat er al van mij is gepubliceerd of binnenkort verschijnt:
Na enkele kinderboeken bij uitgeverij EigenZinnig,
is bij Uitgeverij Ellessy de familieroman Geld of geluk verschenen,
volgend jaar gevolgd door de familieroman Vreugde na verdriet.
Rond de jaarwisseling verschijnt de chicklit-detective Jacht op een schat bij EigenZinnig en
bij Mira Loves Books, Anna’s twijfels, een historische streekroman.
Tevens zijn er een kleine veertig tijdschriftverhalen van mij uitgegeven door Uitgeverij Marken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: