Valentijngenootschap

Welkom bij het Valentijngenootschap

Hier vind je nieuws en stukjes van onze auteurs en alles wat met het Valentijngenootschap te maken heeft.

donderdag 7 juni 2018

Valentijnprijs 2019


Valentijnprijs 2018
Evenals dit jaar zal ook in 2019 de Valentijnprijs worden uitgereikt. Voor de vijfde keer inmiddels, een jubileum voor ons! Het Valentijnfestival zal op zaterdag 10 februari in Antropia, een schitterende locatie in Driebergen, gehouden worden. Meer informatie hierover plaatsen we later op deze pagina.


Om mee te kunnen dingen naar de Valentijnprijs kunnen uitgevers boeken insturen. Deze moeten aan de volgende criteria voldoen:

  • De boeken mee kunnen zijn verschenen tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018
  • In de Nederlandse taal en in Nederland verschenen, en verkrijgbare titels van in Nederland of Vlaanderen gevestigde uitgeverijen. Titels van Vlaamse uitgeverijen kunnen daarom voor jurering worden aangemeld op voorwaarde dat de titels in Nederland zijn verschenen en dat de aangemelde boeken via een in Nederland gevestigde distributeur verkrijgbaar zijn in de Nederlandse boekhandel.
  • Ze voldoen aan de nur-codes 301, 340, 341, 342, 343, 344, 350
  • De uitgeverij heeft haar boeken aangemeld bij CB en de boeken zijn breed beschikbaar in de boekhandel. De uitgeverij biedt daarnaast haar boeken actief en zo breed mogelijk aan de Nederlandse boekhandel aan (door bijvoorbeeld mailing, winkelbezoek of inkoopbeurs)
  • Boeken mogen niet eerder genomineerd zijn geweest voor een andere prijs.
  • Verhalenbundels, jeugdboeken en zwaar erotische romans zijn uitgesloten van deelname.
  • Indien een titel niet voldoet aan de gestelde eisen krijg je hierover bericht.
  • Blijkt achteraf dat een titel om wat voor reden dan ook niet mee had mogen doen, dan wordt deze alsnog uitgesloten van deelname. Hiertegen kan niet in beroep worden gegaan.


Jury en de Valentijnprijs


Een vakjury kiest, onder leiding van een juryvoorzitter, uit alle ingediende boeken de vijf beste titels en bepaalt hieruit de winnaar van de Valentijnprijs. De winnaar ontvangt een geldprijs van 1000 euro.

Publieksprijs


Uit de longlist - die een maand voor het Valentijnfestival gepubliceerd zal worden - kiest het publiek haar/zijn favoriete boek. Het boek met de meeste stemmen wint de Publieksprijs: een geldprijs van 250 euro.

De Valentijnprijs, de Publieksprijs en de winnaar van de Schrijfwedstrijd worden op zaterdag 10 februari bekendgemaakt en uitgereikt tijdens het Valentijnfestival. Hiervoor kunnen vanaf begin januari 2019 kaarten worden besteld.

Het programma van het Valentijnfestival wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Noteer de datum alvast in je agenda zodat je het zeker niet kunt missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Veel bekeken: